Stavanger 2013

Sommeren 2013 har vi bestemt oss for å dra på landsleiren i Stavanger.  Den varer fra 6. til 13. juli.

Flere av lederne har allerede bestemt seg for å reise, og nå er det tid for at speiderne kan melde seg på. Til leiren planlegger vi å reise i felles buss, men det er også mulig å reise på egenhånd.

En landsleir er noe av det største man kan oppleve som speider. Til landsleiren i Stavanger er det forventet at så mange som 15.000 speidere vil komme.  Stavanger 2013 vil dermed bli den største landsleiren som Norges speiderforbund arrangerer på mange år. I tillegg til norske speidere vil det komme 3-4000 utenlandske speidere på leiren, noe som gjør at dette også blir en internasjonal opplevelse. Når vi er mange, vil det også bli mye oppmerksomhet i Stavanger og i media om alt som skjer.  Landsleiren er viktig for å vise verden utenfor hva som er imponerende med speiding. 

Hovedmålgruppa for landsleiren er speidere i alderen 11 til 16 år (det holder at man fyller 11 år i løpet av 2013), og leiren fokuserer på alt som er imponerende ved det å være speider. Det er patruljen og det vi kan kalle «klassisk speiding» som står i fokus. Opplevelsen av å være på leir sammen med patruljen og troppen, samt speidere fra andre deler av landet og verden, er helt spesiell. De fleste får muligheten til det bare én gang mens de er i speideralder.

Leirområdet ligger nærme Stavanger by og med kort vei til fantastiske turområder. Speiderne vil få dra på haik på Jæren, gå den imponerende fjellturen til Preikestolen, lage fantastiske måltider sammen med patruljen, og delta på lærerike og morsomme aktiviteter på leiren. Viktigst av alt er det kanskje å oppleve leirlivet sammen med gamle og nye speidervenner. 

Mer informasjon fra leiren kan finne på leirens nettside www.stavanger2013.no   eller på leirensfacebookside  .