Speidernes Hus

Vinterstemning
Vinterstemning

Speidernes Hus eies av St. Georgsgildene og speidergruppene i Molde og holder til i Fjellbruveien 17b.

Det er mulig å leie lokaler til forskjellig arrangement som f.eks. møter og selskaper. På hjemmesiden til Speidernes Hus  speiderneshus.wix.com/speiderneshus  kan du se de forskjellige lokalene ferdig pyntet

Ta kontakt med på molde.speiderneshus@gmail.com

Speidernes hus i Molde ligger i Fjellbruvegen 17B. Eiendommen strekker seg fra vegen til Moldeelva, og ligger like sør for Langmyrvegen. På eiendommen er Gulhuset, Brunhuset, Åttringen og en garasje, samt et raust uteområde.

Eiendommen med en eldre bygning (nå Gulhuset), garasje (nå revet og ny oppført) og en låve (nå revet) ble kjøpt i 1965. Kjøpet medførte et betydelig dugnadsarbeid for oppgradering av bygningen, slik at den etter hvert framsto som godt egnet for speidernes og Gildenes aktiviteter. Samtidig startet et formidabelt arbeid med finansiering av kjøpet og materialer til oppgradering, gjennom oppstart av Speidermessa og utgivelse av Speiderstikka. Arbeidet ble for det meste utført på dugnad, av ledere og foreldre.

Gulhuset er siden den gang tilbygd og ombygd flere ganger, og inneholder nå lokaler for troppenes aktiviteter (sørlige del, inngang vest), i tillegg til en nyoppusset utleieleilighet i 2. etg, og en del mindre rom for utleie i 1. etg. (nordlige del, inngang nord).

Den gamle garasjen ble revet og ny garasje med vaktmesterbod ble bygget i 1976. Garasjen er i dag utleid i sin helhet.

Låven ble revet, og Brunhuset bygget i 1980. Også dette med stor dugnadsinnsats, og finansiert gjennom inntektene fra Speidermessa og Speiderstikka. Brunhuset rommer i dag lokaler for flokkene og roverlaget samt lagerboder for utstyr i underetasjen. Hovedetasjen er betydelig oppgradert de siste åra, og inneholder nå lokaler for Gildene. Lyse og fine lokaler tilpasset utleie, og med universell utforming av adkomst og toalett. Godt kjøkken og anretningsrom i direkte tilknytning til det største utleielokalet.

Åttringen fra 1995 er et intimt lokale med åpen bålplass/ peis og sitteplasser i amfi. Uisolert, men med innlagt strøm for lys. Plass til 50? hvis man er gode venner.

3 av romma i Brunhuset leies ut til alle former for møter, bursdager, konfirmasjoner, etc.  Åttringen kan også leies ut, det samme gjelder Speidersalen i 2. etg i Gulhuset, på spesielle betingelser. Interesserte leietakere kan besøke eiendommens hjemmesidewww.speiderneshus.wix.com/speiderneshus  eller ta kontakt på molde.speiderneshus@gmail.com


Speidernes Hus - historikk

Publisert: 18.03.15

Kveldro i Fjellbruvegen ble kjøpt av alle speidergruppene og Gildene i Molde i 1965.

Den siste helga i mai 2015 vil det bli stor 50 års feiring i Fjellbruvegen 17b


Vedtekter og Protokoll fra årsmøte i Speidernes Hus

Publisert: 27.02.16

Tirsdag 16. februar ble det holdt årsmøte for Speidernes Hus i Gildesalen. Det var 32 stemmeberettigede tilstede. Protokollen og gjeldende vedtekter kan du lese her.