Moldespeidernes aspiranter på tur til Nonsgamma

Moldespeidernes aspiranter på tur til Nonsgamma

I helga 13.-14. oktober 2018 var 8 aspiranter og 3 ledere på tur til Nonsgamma. Været var ikke helt topp, med en del lett regn begge dager. Men vi innretta oss praktisk med presenningtak over både bord og grue, så vi hold oss tørre og holdt humøret på topp hele helga. Og vi så faktisk sola, selv om det bare var ei kort stund søndag formiddag. I tillegg til bygging av tak, gikk mye av lørdagen med til vedsaging og frileik. Saging var populært etter hvert som aspirantene mestra det


I helga 13.-14. oktober 2018 var 8 aspiranter og 3 ledere på tur til Nonsgamma. Været var ikke helt topp, med en del lett regn begge dager. Men vi innretta oss praktisk med presenningtak over både bord og grue, så vi hold oss tørre og holdt humøret på topp hele helga. Og vi så faktisk sola, selv om det bare var ei kort stund søndag formiddag. I tillegg til bygging av tak, gikk mye av lørdagen med til vedsaging og frileik. Saging var populært etter hvert som aspirantene mestra det bedre og bedre.

Til middag lørdag kveld lagde alle sin egen «skattekiste» med laks eller torsk, og mye godt tilbehør; potet, gulrot, purre, fenikkel, sopp etc. Pakka i folie med en smørklatt og stekt på gohaugen. Godt! Like vellykka ble ikke kveldskosen med popkorn. Mye olje og god fyring resulterte i oljebrann i gryta! Forkulla korn måtte skrapes ut, men andre forsøk gikk bedre. Alle fikk popkorn før leirbålet. Leirbålet holdt vi inne, med stor stemning og høylytte «Hysj, ka sa ho». Trimmere i lysløypa lurte nok på hva som sto på oppe i skogen?

Søndagen starta rolig, lederne var fornøyd med at ingen aspiranter sto opp før åtte. Da ble det havregrøt med mye godt tilbehør på senga. Havregrøt a la Rannveig, kokt med banan. Etter frokost ble det samling rundt bordet, der alle spikka sin egen skjerfring. Ikke helt rett årstid, men med fersk rogn gikk det rimelig greit. Lunsj må man jo også ha, og det ble arme riddere. Meget populært, spesielt med blåbærsyltetøy på!

Sjølsagt ble søppelet vårt kildesortert. Vi surra enkelt stativ med 3 poser; hhv plast, mat og rest.

Rydding er at mas, men vi kom i mål til slutt. Presenningene var ikke tørre nok til å legge sammen, så de ble lagt litt utover tregolvet før vi dro hjem. Alle golvmattene er forresten fornya i høst, så det er renere og triveligere enn på lenge å dra på gammetur. De gamle er resirkulert til ca 45 sitteunderlag; halvparten ligger på gamma, resten er donert til Midtveishuken. Og klokka 13 var en fornøyd (og sliten) gjeng tilbake i Grua på veg hjem. Og alle var enige i at det hadde vært en kjekk tur!